Spis klimavennlig

Du kan hjelpe klima, dyr og natur med maten du spiser! Bruk klimavennlige matvarer, og spis opp maten.


Å produsere mat forurenser mye. Noen matvarer som rødt kjøtt forurenser mer enn andre matvarer som bønner. Det å kaste mat kaller vi matsvinn. Matsvinn er et globalt problem som fører til unødvendig forurensning.





“Larver er godt og miljøvennlig. Anbefaler larver!” Aksel 12 år

Larver trenger svært lite mat for å vokse seg store. De inneholder 49% protein som er byggesteiner kroppen trenger. Dette er en utrolig klimavennlig proteinkilde! Larver slipper ut svært lite Co2 når de vokser. Illustrasjonen har vi fått bruke av Larveriet.





Spis planter


Mat som er laget av planter er bedre for klimaet enn kjøtt. Fisk er bedre for klimaet enn kjøtt, men planter er best. Å spise kjøttfrie middager er veldig bra for klimaet.


Spis opp maten


Å spise opp maten er noe av det enkleste man kan gjøre for klimaet. Er du mett kan du spise maten senere. Blir maten snart gammel er det lurt å legge den i frysen.





Mat som allerede har blitt gammel og lite fristende kan ofte brukes i nye matretter. Her ser du Bergljot sine pannekaker som hun lagde av brune bananer.